tag:blogger.com,1999:blog-3476589412562845258.post4602248848285370192..comments2016-02-06T14:25:54.131+01:00Comments on El nostre pa de cada dia...: Sopar de Nadal pels socis del Barcelona Pipa Club.Pere Sans (coc)http://www.blogger.com/profile/06169393408775247841noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-3476589412562845258.post-24443210898113401282010-12-12T03:44:49.474+01:002010-12-12T03:44:49.474+01:00Lo de les olives mortes jo ho faig així (probablem...Lo de les olives mortes jo ho faig així (probablement hi ha altres maneres però les que dieu va ser fetes en aquesta manera)<br />Cal collir les olives ben madures (negres) i rentar-les be amb aigua, especialment si s'han collit de terra, com sol ser habitual, estem parlant d'olives d'una certa mida, no d'arbequines. Després cal posarles en algun recipient, de vidre o terrissa, capa d'olives i capa de sal gruixuda (o no) i deixar-les un o dos mesos en lloc fresc, fins que tinguin la pell arrugada. Llavors rentar-les de nou i adobar-les amb oli i alls i conservar-les en alguna gerra també de vidre o terrissa. Apa animeu-vos a pobar-ho, que no es tan complicat de fet.<br />Pere SansAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-3476589412562845258.post-63814109683265308572010-12-11T20:17:20.641+01:002010-12-11T20:17:20.641+01:00Hi ha molta gent del Bedorc que em demana que et d...Hi ha molta gent del Bedorc que em demana que et demani les instruccions (em sembla que vosaltres en dieu "recepta") per aconseguir les olives negres arrugades que fas.<br />Crec que un dia (perdó que no se m'enfadi ningú) una nit, ens podries indicar com funciona això.<br />De fet estem en temps de collir olives tot i que per fer-les per menjar, i no per oli, s'ha d'esperar a la lluna minvant, que a ningú se li acudi collir-les amb lluna nova (com és ara) doncs se li tornaran "lloques" que mai he sabut que vol dir.<br />Salut!Jordi Romeuhttps://www.blogger.com/profile/09246310199048046525noreply@blogger.com