dimarts, 1 de gener de 2013

Un bon any: 2013



Ens varem reunir tretze, per brindar pel any 13, que ens durà bona sort a tots plegats i és clar abans del brindis un bon sopar, un sopar com cal. Uns entrants per picar: salmó fumat amb mantega de romesco, pissaladiere, gentilesa de la Jan, lacón (del fet meu per Nadal, que tenia congelat) amb pebre negre, oli del Bedorc i vinagre de Mòdena i unes culleretes amb amanida de api-rave i api fresc amb maionesa i pebre negre, decorat amb esferificacions d’arengada (vulgarment conegudes com succedani de caviar). El primer plat era doble, per a tots els gustos: cols de Brussel·les saltejades amb all i porro i un estofat de cigronets de l’Anoia amb cap de vedella, que varen triomfar en tota línea (sofregit d’all, ceba, tomàquet concentrat,  julivert, pebrot sec un poc de bitxo i un cop ben reduït afegir aigua i els cigrons, en ser cuits afegir el cap de vedella i coure el conjunt deu minuts). Acabat això varem fer el Trou Normand, consistent en un bon glop de Calvados, que serveix per ajudar a pair i seguir menjant com si res, ens faltava encara el plat fort: llamineres de porc amb salsa de bolets i cebetes del platet i un deliciós pastis de xocolata que havia fet i portat la Laura (l’estaven esperant com cada any i no em varen donar ni temps a fer la foto). No podien faltar els preceptius raïms i el brindis amb Cava. Del beure ni en parlo ja que entre bons vins i caves sortirem a ampolla per cap com de costum.  Aprofito per desitjar-vos un bon any gastronòmic i culinari a tots plegats, que si un menja a gust la resta de les coses es veuen amb mes bons ulls.