dimarts, 4 de juny de 2013

Retorn a la tranquil•litat.


Per fi ! aquests darrers dies he pogut gaudir de nou la pau del  poble, seure al pati amb la copa de vi, tot sentint la flaire de les flors del llimoner. M’he estat rellegint Peter Mayle, “Lliçons de bona vida”, un text que predisposa a gaudir de la tranquil·litat provençal.  Sopar una senzilla escudella: brou, botifarra negre, arròs i fideus. Alguns treballs, res de cansar-se, algun posar ordre a les coses, en fi recuperar el tarannà perdut per la vida a ciutat, recuperar el ritme i malgrat tot una sèrie de preparatius gastronòmics pels propers dies, la tranquil·litat per davant.
Ahir el tradicional sopar de casa en Jordi, es va desplaçar per gentilesa seva a la Fonda del Saumell, de Vallbona d’Anoia, en Jordi, propietari i ànima del local, ens havia preparat, malgrat ser el seu dia lliure, un senzill i excel·lent àpat: amanida, patates adobades, brasa de cansalada i botifarra, torrades amb tomàquet, sorbet de maduixa i postres de músic. Ben regat amb vi negre i mistela, tot plegat productes ecològics o de proximitat  En fi la bona vida està començant a fer-me efecte ja que fins i tot m’han vingut ganes de posar aquestes lletres.



8 comentaris:

Jordi Romeu ha dit...

El Photoshop no te un corrector automàtic de panxes?
Va estar una vetllada excel·lent!

Anònim ha dit...

Em preguntava si us en adonariau...
Pere Sans

Laura Selene ha dit...

Ains, aquesta corba de la felicitats, jejej. Petons.

Cuina Cinc ha dit...

Hola, Pere!
Amb "octava" Moltes felicitats!
Et deixo el darrer post:http://cuinacinc.blogspot.com.es/2013/06/les-amanides-amanida-de-nica.html
on t'anomeno:
Gràcies,
PD: Sempre consulto el teu llibre i els de Jaume Fàbrega quan haig de redactar un article de "Cuina Catalana de veritat"
Salut!! i bon diumenge

fina

Cuina Cinc ha dit...

Hola, Pere,
Bona Nadal!
Et faig arribar aquest enllaç:
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2013/12/escudella-i-carn-dolla.html
Fins aviat,

Cuina Cinc ha dit...

Hola, Pere
De moment t'envio l'enllaç perquè puguis veure les fotos de la presentació del teu llibre.
Em va agradar venir escoltar i per suposat el llibre.
Fins ben aviat,
fina
https://www.facebook.com/pages/Cuina-Cinc/108008552723561

Cuina Cinc ha dit...

Bon dia, Pere,
En octava, un bon Sant Pere i Sant Pau!:))
Fins aviat,
fina

Jaume ha dit...

Hola Pere!

Va ser un plaer conèixer-te ahir vespre al Zim. Espero tornar-t'hi a trobar, i a veure si per Sant Jordi em cau el teu llibre de tardor, que per alla dalt tenim bolets ben a la vora...

Fins aviat!