Un dels productes estrella, que està en saó
per la primavera es el cabrit, com el diumenge teníem dinar familiar serio, en
vaig comprar un de sencer (a més a un preu molt raonable). Com de costum el
vaig fer al forn, sobre un llit de ceba i patates, oli d’oliva, vi blanc,
herbes aromàtiques i el meu toc secret: salsa de soja i oli de sèsam, aigua a
mig cobrir i ben tapat hermètic amb paper d’alumini. Al cap de més d’una hora i
sent ja ben tou, una estona destapat perquè torrés per sobre.
Amb el els menuts. Coll, fetge i ronyons vaig
fer el dissabte un arròs. Primer vaig
daurar be el coll trossejat, després vaig afegir ceba tendre, all tendre i
calçot tot ben trinxat i abundant. Fet el sofregit amb ajut de vi blanc, vaig
posar fondos de carxofa a bocins, un poc
de tomàquet de conserva casolana i el ronyons fets a daus, ja tot ben amarat l’aigua
necessària i una picada d’all i safrà, en bullir l’arròs i en ser cuit i melós
amb el foc apagat uns bocins de mantega de vaca ben remenats i pel damunt el
fetge del cabrit escalopat i fregit al moment. Va quedar realment gustós i diferent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada