Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu.
Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau.
No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
diumenge, 28 d’octubre del 2012
Aniversaris varis, festes a taula.
Varem fer ahir
dinar familiar a l’engròs, per celebrar els 90 anys del meu pare, us poso la
foto perquè veieu amb quina filosofia s’ho pren. L’àpat el varem fer en el
nostre restaurant xinès predilecte, el Zaho Yang (Còrsega, 391), que ens va
preparar un festival dels seus plats especials, varem començar amb una amanida
de xampinyons d’or amb cogombre i una altre verdura exquisida que no he pogut
identificar, canelons xinesos de carn i gamba, dinsum de gingebre i d’arròs amb
soja al vapor, panadons fregits, arròs saltejat amb verdures, llobarro al vapor
amb ceba tendre i gingebre, carn saltejada amb mongetes de soja negra i
pebrots.
En fi un viatge impressionant i de cloenda el pastis, el cava i un
rato de Karaoke pel jovent.
Avui amb els de
casa ha tocat fer dinar diferent pels 27 anys de l’Arnau, un bon pica-pica amb dàtils
Jumbo farcits de crema de formatge, els habituals canapès de sardineta, un
altres de formatge de cabra amb codonyat, i pa de pita per anar sucant a l’humus
(crema de sèsam i cigrons) al baba ghanouge (crema d’albergínies) i al tzatziki
(crema de iogurt i cogombre), menges habituals a orient mitjà i Grècia.De plat de cos un braç de gitano de puré de
patata (Ei, unes magnífiques patates del bufet) farcit amb carn picada
saltejada amb ceba, pebrot i xampinyons, vi ranci, pebre vermell, nou moscada. I
finalment el pastis de fruita, com un mosaic gaudinià que ha preparat la Teresa.El sopar tindrà que ser senzill després de
tants festivals, amb una sopeta de brou amb verdureta i arròs ja farem.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada