Varem celebrar, aquesta
festa entranyable, el Sanheim dels Celtes, amb significat motl similar al que
encara perdura, la varem celebrar com cal, amb castanyes i moniatos al caliu i
els inevitables panellets, en varem fer amb la Teresa un parell de quilos, tot
seguint les instruccions del Cuina Catalana de Veritat i eren força bons. D’entrant
ja que era un sopar vaig fer un bon trinxat de col i patata, amb alls fregits i
una mica de cecina de Lleó, ningú no va voler segon plat, que entre castanyes i
panellets neu ni do les calories consumides.
Els dies i les festes van passant i ara estem com aquell que diu mirant
cap a Nadal i ja començo a pensar que cuinaré aquest any.
Si ahir varem fer dinar de pa amb tomàquet i
pernil amb tota la colla, al poble, que per la festa major m’havia tocat el
pernil i calia compartir-lo. Val a dir
que el varem completar amb un brou de pernil, amanides i uns rovellons
saltejats, collits del mateix matí, pels voltants del poble, gentilesa d’en
Xavi (un dels millors boletaires que conec), avui tocava dinar de diumenge a BCN, amb
aperitiu i arròs de bolets. Un sofregit de ceba i pebrot sec remullat, vi
ranci, ceps i trompetes, més la resta dels rovellons d’ahir, ha quedat un arròs
fosc i notablement gustós. Com que de bon matí he posat l’olla del brou a
bullir, per sopar menjarem la carn d’olla, reconvertida: les verdures passades
i allargades amb brou, com una crema i la carn transformada en pasta de
croquetes, posada en una safata i gratinada amb formatge i pa ratllat.
3 comentaris:
Molt bé, un bon dinar amb aquest arròs tan bo!
El trinxant es veu molt ben fet arrodonit am la paella i, caram quina plata de panellets:))
Et volia donar les gràcies pel teu comentari de més endarrere a propòsit de la pilota de la escudella,
Fins aviat,
Dissabte vaig consultar el teu llibre per una entrada que estic preparant. Sempre m'ajuda a trobar records aparcats en la memòria o coses noves que m'ajuden a lligar amb altres. Gràcies,
Bona setmana! fins aviat
Hola, Pere,
Ja he publicat el post on anomeno el teu llibre.
Divendres!
veig una pallaresa en el darrer post
per anar buscar bolets i el que calgui:))
m'oblidava, aquí te'l deixo?
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/11/empanadon-de-carbassa.html
Salutacions, itsdnes
Publica un comentari a l'entrada