diumenge, 4 de novembre del 2012

Ja hem passat Tots Sants.

Varem celebrar, aquesta festa entranyable, el Sanheim dels Celtes, amb significat motl similar al que encara perdura, la varem celebrar com cal, amb castanyes i moniatos al caliu i els inevitables panellets, en varem fer amb la Teresa un parell de quilos, tot seguint les instruccions del Cuina Catalana de Veritat i eren força bons. D’entrant ja que era un sopar vaig fer un bon trinxat de col i patata, amb alls fregits i una mica de cecina de Lleó, ningú no va voler segon plat, que entre castanyes i panellets neu ni do les calories consumides.  Els dies i les festes van passant i ara estem com aquell que diu mirant cap a Nadal i ja començo a pensar que cuinaré aquest any.

 Si ahir varem fer dinar de pa amb tomàquet i pernil amb tota la colla, al poble, que per la festa major m’havia tocat el pernil i calia compartir-lo.  Val a dir que el varem completar amb un brou de pernil, amanides i uns rovellons saltejats, collits del mateix matí, pels voltants del poble, gentilesa d’en Xavi (un dels millors boletaires que conec),  avui tocava dinar de diumenge a BCN, amb aperitiu i arròs de bolets. Un sofregit de ceba i pebrot sec remullat, vi ranci, ceps i trompetes, més la resta dels rovellons d’ahir, ha quedat un arròs fosc i notablement gustós. Com que de bon matí he posat l’olla del brou a bullir, per sopar menjarem la carn d’olla, reconvertida: les verdures passades i allargades amb brou, com una crema i la carn transformada en pasta de croquetes, posada en una safata i gratinada amb formatge i pa ratllat.
 


3 comentaris:

Cuina Cinc ha dit...

Molt bé, un bon dinar amb aquest arròs tan bo!
El trinxant es veu molt ben fet arrodonit am la paella i, caram quina plata de panellets:))
Et volia donar les gràcies pel teu comentari de més endarrere a propòsit de la pilota de la escudella,
Fins aviat,
Dissabte vaig consultar el teu llibre per una entrada que estic preparant. Sempre m'ajuda a trobar records aparcats en la memòria o coses noves que m'ajuden a lligar amb altres. Gràcies,
Bona setmana! fins aviat

Cuina Cinc ha dit...

Hola, Pere,
Ja he publicat el post on anomeno el teu llibre.
Divendres!
veig una pallaresa en el darrer post
per anar buscar bolets i el que calgui:))

Cuina Cinc ha dit...

m'oblidava, aquí te'l deixo?
http://cuinacinc.blogspot.com.es/2012/11/empanadon-de-carbassa.html

Salutacions, itsdnes