Ahir varem tenir
sopar al poble, el habitual dels dilluns a casa en Jordi. Amb un sobrant dels rovellons i llenegues que
havia preparat l’altre dia en Juan Manuel i que havia guardat al congelador, el
saltejat era simple i saborós: alls abundants i vi blanc. Vaig començar fregint unes salsitxes ben
roses i retirant-les, a continuació un bon sofregit de ceba, porro i all, amb
ajut de vi ranci i vi blanc, a mig fer els bolets ja descongelats i al cap d’una
estona una bona porció de carxofes tallades a bocins petits, un poc de pebre
vermell, l’aigua necessària, sal i en bullir: l’arròs. Va quedar, al dir de tots realment bo.
Avui a BCN, m’he
fet uns canapès, amb una mica d’amanida russa posada sobre pa torrat, amb una
mica de pebrot escalivat i anxova, per acompanyar la cervesa habitual, mentre
preparava una senzilla crema de verdures (ceba, api, pastanaga, carbassó,
tomàquet concentrat, patata, amb una mica de tandori, miso i oloroso, les
verdures un xic ofegades). De segon hi havia hamburguesa i ja sabeu... l’he
convertit en unes mandonguilles: sal, pebre, conyac, pebre vermell i farina,
ben pastat i arrodonides. Fregides ben rosses i sense treure de la paella he
afegit ceba tendre i pebrot vermell trinxats fins així com una mica de pernil
curat, a foc viu, no sofregit, un poc de farina, vermut negre, aigua i unes
olives farcides trinxades ho he deixat deu minuts encara amb el foc un xic viu
i al plat, ha quedat força curiós i bo el platet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada