dimecres, 5 de desembre del 2012

Un parell de plats interessants.



Ahir varem tenir sopar al poble, el habitual dels dilluns a casa en Jordi.  Amb un sobrant dels rovellons i llenegues que havia preparat l’altre dia en Juan Manuel i que havia guardat al congelador, el saltejat era simple i saborós: alls abundants i vi blanc.  Vaig començar fregint unes salsitxes ben roses i retirant-les, a continuació un bon sofregit de ceba, porro i all, amb ajut de vi ranci i vi blanc, a mig fer els bolets ja descongelats i al cap d’una estona una bona porció de carxofes tallades a bocins petits, un poc de pebre vermell, l’aigua necessària, sal i en bullir: l’arròs.  Va quedar, al dir de tots realment bo.
Avui a BCN, m’he fet uns canapès, amb una mica d’amanida russa posada sobre pa torrat, amb una mica de pebrot escalivat i anxova, per acompanyar la cervesa habitual, mentre preparava una senzilla crema de verdures (ceba, api, pastanaga, carbassó, tomàquet concentrat, patata, amb una mica de tandori, miso i oloroso, les verdures un xic ofegades). De segon hi havia hamburguesa i ja sabeu... l’he convertit en unes mandonguilles: sal, pebre, conyac, pebre vermell i farina, ben pastat i arrodonides. Fregides ben rosses i sense treure de la paella he afegit ceba tendre i pebrot vermell trinxats fins així com una mica de pernil curat, a foc viu, no sofregit, un poc de farina, vermut negre, aigua i unes olives farcides trinxades ho he deixat deu minuts encara amb el foc un xic viu i al plat, ha quedat força curiós i bo el platet.