Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu.
Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau.
No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dimecres, 12 de desembre del 2012
Acabant el repàs amb alguns plats més.
Tal com vaig
prometre poso alguns plats més del cap de setmana: amb la carn d’olla del brou
(prop d’un quilo de carn de bou) vaig fer un plat ràpid, un sofregit de ceba i
porro, amb una mica de tomàquet sofregit (de pot), i una bona porció de vi
ranci. Un cop fet afegir la carn trossejada, un poc d’aigua, sal, pebre negre i
unes rodanxes gruixudes de cogombre en agredolç, de mida grossa, que ara es
troben fàcilment a les botigues i als que la Teresa s’ha aficionat, ja que son
un aperitiu que no engreixa. Uns pocs minuts de cocció i ja era a punt, una
forma més de preparar la carn d’olla. Diumenge un bon aperitiu (canapè
d’anxova, seitons fregits, ous de arengada fumada sobre mantega i una pasteta
per untar el pa de cereals en base a carn d’arengada fumada de la que ja
parlaré en altre ocasió), després l’arròs amb els ingredients que us vaig posar
a la foto del darrer post, el churrasco a bocins petits ben enrossit en oli,
sofregit de ceba i all amb una mica de vi ranci (per variar), els rovellons ja
sofregits finalment uns espàrrecs verds i carxofes abundants, amanit amb una
mica de pebre vermell, aigua, sal i en bullir: l’arròs.
Avui per sopar he
preparat una porrusalda, amb les pells de bacallà que encara em quedaven ( i em
queden), la dedico a en Jordi pel seu entusiasmat comentari del darrer blog,
encara que em se d’un altre Jordi que arrufarà el nas.Un sofregit de ceba i porro abundant en oli,
a mig fer pebrot sec, remullat junt amb les pells, que també he posat ara, tot
trossejat petit, he deixat tot plegat una estona més abans d’afegir l’aigua i
les patates, Ha entrat molt be, simple i gustosa com ella sola, amb la pell
convertida en una deliciosa gelatina.
2 comentaris:
Bacallà.... ecs!
Jordi
Hi ha Jordis per tot!!!! hehehehe
Mercis per la dedicatòria Pere.
Publica un comentari a l'entrada