dimarts, 25 de desembre de 2012

Preparant Nadal.

La feina per variar s’acumula, la cosa ja va començar la setmana passada fent el sopar de Nadal del Barcelona Pipa Club, del qual tinc el goig de ser soci i un dels cuiners que per allà corren i fan feliços a la resta d’associats amb la seva cuina, varem sopar Olla Aranesa i una Llaminera de Porc amb Bolets Variats, els torrons, les neules, vins, caves i demés copes amb una bona cantada, de cloenda, no tant sols de nadales.   
I a continuació tots els esforços dirigits al dinar de Nadal, que com cada any faig a casa per tota la família, divuit persones amb ganes de gaudir d’un bon àpat.  És un compromís, relatiu, si no ho troben molt bo no tornen, però de fet és una feinada de nassos, porto dos dies comprant i cuinant, acabo la nit bona a la una i mitja, ben rebentat, el brou ja el vaig fer ahir, i us poso la foto dels materials per fer-lo i les olles corresponents, avui a part de reciclar part de la carn d’olla fent croquetes i un segon brou per coure la pilota, he cuit el “lacón” ( una espatlla de porc de vuit quilos, que jo mateix he salat aquests darrers dies), la salsa per servir-lo, la preparació prèvia de la guarnició, algun pas previ per l’aperitiu, en fi, masses coses per un mateix dia i demà: pot ser pitjor, però al menys s’acaba amb un bon gaudi. 


1 comentari:

Cuina Cinc ha dit...

Molt bon dia Pere! I Molt Bon Nadal!,
Dóna molta feina, és ben cert!
Quan acabes de preparar tot això ja no queda ni gana.
A mi m'ha passat és com si quedessin envafat amb tots els preparatius.
Segur que et sortirà molt rebó,
Bones Festes!,, i que tinguem cada dia el pa nostre per gaudir dels teus preparatius.
Salutacions