La feina per variar
s’acumula, la cosa ja va començar la setmana passada fent el sopar de Nadal del
Barcelona Pipa Club, del qual tinc el goig de ser soci i un dels cuiners que
per allà corren i fan feliços a la resta d’associats amb la seva cuina, varem
sopar Olla Aranesa i una Llaminera de Porc amb Bolets Variats, els torrons, les
neules, vins, caves i demés copes amb una bona cantada, de cloenda, no tant
sols de nadales.
I a continuació
tots els esforços dirigits al dinar de Nadal, que com cada any faig a casa per
tota la família, divuit persones amb ganes de gaudir d’un bon àpat. És un compromís, relatiu, si no ho troben molt
bo no tornen, però de fet és una feinada de nassos, porto dos dies comprant i
cuinant, acabo la nit bona a la una i mitja, ben rebentat, el brou ja el vaig
fer ahir, i us poso la foto dels materials per fer-lo i les olles corresponents,
avui a part de reciclar part de la carn d’olla fent croquetes i un segon brou
per coure la pilota, he cuit el “lacón” ( una espatlla de porc de vuit quilos, que
jo mateix he salat aquests darrers dies), la salsa per servir-lo, la preparació
prèvia de la guarnició, algun pas previ per l’aperitiu, en fi, masses coses per
un mateix dia i demà: pot ser pitjor, però al menys s’acaba amb un bon gaudi.
1 comentari:
Molt bon dia Pere! I Molt Bon Nadal!,
Dóna molta feina, és ben cert!
Quan acabes de preparar tot això ja no queda ni gana.
A mi m'ha passat és com si quedessin envafat amb tots els preparatius.
Segur que et sortirà molt rebó,
Bones Festes!,, i que tinguem cada dia el pa nostre per gaudir dels teus preparatius.
Salutacions
Publica un comentari a l'entrada