divendres, 4 de maig de 2012

Dijous, de nou al poble, un soparet a casa.


Ahir vaig passar pel Pipa Club, el Barça bé, com cal. Per sopar entrepà, un bikini, al racó de la plaça Sant Jaume, més ben protegit que mai, ja que estava tapissada de policies, deu ni do quin gasto per tant poca gent, no hi seran quan algú estiri el bolso a una iaia, no, i em pregunto si aquests senyors no es podien trobar a un hotelet de les afores de qualsevol lloc, més barato de protegir, clar que potser ho fan per provocar, com que ja no ens queixem de res...
Avui de nou la calma serena del poble, lluny de les tonteries pròpies de la gran ciutat, que com deia en Rafael Nogueres Oller es creu senyora i no passa de bagassa.  M’he preparat un brou amb les rampoines que tenia a la nevera: dos cuixes de pollastre rostit, que vaig congelar fa uns dies, un tros de pernil, un tros de llonganissa un xic seca, ceba, porro, pastanaga, api i mitja col que he comprat avui, un parell d’hores al foc i la darrera mitja hora amb unes patates pelades i senceres.  Amb el brou, força gustós, he fet escudella d’arròs i fideus i per “la carn d’olla” he fet el següent: he aixafat les patates, la col trinxada al colador i ben escorreguda, del pollastre la carn neta, triada i trinxada, en la paella oli i all picat, en ser ros he afegit el pollastre i he donat uns tombs, després la patata i la col, amb sal i pebre abundant, tot ben remenat i a daurar com un trinxat qualsevol.  El vi negre de la zona comprat al endoll a la cooperativa ha estat un bon acompanyant del àpat i després al Cafè a fer la xerradeta de rigor i poca gresca més, que vull dormir un poc per encarar el cap de setmana.