dilluns, 21 de maig del 2012

Han passat molts dies i no gaires coses.


En faré una crònica ràpida, dimecres va ser sopar a casa, al Bedorc, un xic improvisat, amb en Marc, la Iolanda, en Jordi i la Silvia, una pizza que va portat en Marc, mongeta tendre saltejada amb ceba i truita de fines herbes (all tendre, cebollí, julivert abundants, u un poc de alfàbrega, sàlvia i celiandre, sal i pebre) força vi blanc del país i el safareig habitual. El dijous vaig estar cuinant al Pipa Club (avançant feina) i el sopar va ser més líquid que sòlid.  Divendres vaig posar ordre al estomac: la clàssica sopa d’arròs amb farigola i all, abans de tancar el foc hi vaig fer escalfar un ou, va ser plat únic.  Dissabte amb la Teresa varem anar a sopar amb en Joan i la Rosa Maria, al asiàtic de la plaça Castella, panadons diversos, fideus i verdures saltejades, després la penúltima copa al Ginger.

El diumenge vaig fer un plat tradicional a casa, que feia temps que no feia: Jardí, en una olla amb aigua i sal es bull un cap de rap grosset, als 15 minuts s’hi afegeixen patates a trossos grans, uns vint minuts més i cal separar les patates el rap i el brou, es xafen les patates i amb una mica de brou es fa un puré suau, però encara consistent, s’hi barreja el tall que recuperarem del cap i es posa en una safata fent una mica de muntanyeta, ja fred es cobreix amb maionesa i es decora amb ou dur, pebrot escalivat variants en vinagre, tàperes, olives, fen dibuix geomètric. A la tarda vaig anar a la festa d’aniversari del Ginger, deu anys, montaditos de diferents ingredients, abundants i assortit de pastissos (que va portar la gent) algun d’alta gama, per descomptat barra lliure de vi, cava i cervesa. 
Avui encara a BCN, he fet sopa de peix amb el brou sobrant d’ahir, arròs i un sofregit de sípia, ceba, tomàquet, all, julivert, pebre vermell, tot ajudat amb brandi català. De segon un ou ferrat, abans de posar l’ou a la paella, hi he posat unes rodanxes de malaguenya (botifarra de sang i especies), amb el vinet habitual de Garnatxa i Samsó ha estat una bona delicadesa.