dimecres, 5 de setembre del 2012

Continuem amb el tema. Ara toca verema.



Cal que us digui, que la foto del cep amb raïms de l’altre dia està feta fa gairebé un mes, el raïm encara era verd, en aquests moments aquest raïm, que havia madurat força, ja està collit i fermenta per convertir-se en vi.  La verema com cada any omple les carreteres i camins del Penedès (i les altres zones vinícoles) de tractors que fan rondinar els conductors de vehicles més ràpids. Com cada any ens preguntem ¿com seran els vins enguany?, no trigarem gaire en saber-ho.
Com veureu en el darrer post, hi ha un comentari d’en Jordi, que te un magnífic blog de cuina (podeu accedir-hi clicant en el comentari), i em pregunta sobre el miso, l’hi comento el que és, però cal que digui que si l’empro és per manca de temps i espai per tenir sempre a ma un bon brou de vedella, potser quan em jubili...
Us deveu pensar que aquestes vacances he deixat de costat el cuinar i menjar be, ans al contrari he cuinat força pel meu propi delit i una mica per força de costum he fet alguna foto, us les poso sense més, els plats son: bacallà amb salsa verda, nyoquis de patata amb salsa de tomàquet al pesto, vichyssoise, vedella amb bolets, en fi que amb els aperitius que us vaig explicar la cosa no ha estat malament.  Avui per sopar he preparat mongeta tendre cuita al dente, junt amb fesolets de soja, de pot ja bullits, que he escalfat amb l’aigua de coure les mongetes, posades totes dues en una safata les he ruixat amb una salsa de tomàquet aromatitzada amb orenga i brandi, a taula la resta de la salsa a gust de cada u.