dilluns, 3 de setembre del 2012

Cal que tornem a posar fil a l’agulla.

El retorn a la feina, finides ja les vacances, amb la verema a tota marxa, sembla que serveix per anar posant totes les coses en ordre, i em ve de gust explicar-vos un senzill i saborós plat, que vaig fer fa un parell de dies, es tracta d’uns raviolis de ricotta i rúcula amb crema de safrà, els raviolis, que eren de producció ecològica, es bullen en aigua i sal i un cop cuits i escorreguts es barregen amb la salsa ja feta.  Per fer la salsa cal fregir, en oli i mantega, a foc suau, una bona cullerada de farina sense deixar-l’hi agafar color, afegirem llet, una cullerada de miso i ho deixarem coure 10 o 15 minuts, a foc suau remenant be per evitar que faci grumolls. Hi posarem una picada feta a morter amb all, sal, i safrà abundant, diluïda amb una mica de llet, així com formatge emmental remenant el conjunt per desfer-ho be. Ho courem tan sols un minut  i barrejarem raviolis i salsa en una safata fonda. Portats a taula, cada un es posarà al plat el parmesà ratllat que vulgui.


Avui per sopar he fet un senzill potatge de llenties, sofregit de ceba tendra, all i pebrot vermell, amb ajut d’un poc de brandi català, afegir l’aigua i les llenties, en arrencar el bull un grapat de mongeta tendra tallada a bocins petits, al cap de vint minuts carbassó tallat també a daus no gaire grans i acabar de coure les llenties. Abans de tancar el foc una mica de miso per donar el punt de sal. 

3 comentaris:

Tot és bo el que l'olla cou ha dit...

M'apunto la crema de safrà!! però....i el miso? il·lustra'm siusplau.

Anònim ha dit...

Es tracta d’un producte oriental gens difícil de aconseguir, el trobaràs a qualsevol super xinès, es tracta d’una pasta marron feta a base de soja fermentada, d’alt contingut proteic, i fortament salat, que dona un sabor semblant al brou, n’hi ha de tons mes clars i més foscos, el que jo empro es el més fosc i per tant el mes potent. Es un substitut natural dels cubets de brou, que no ho son.
Espero que la informació et sigui útil, segurament a Internet hi torbaràs més dades, la dosis és a gust del consumidor, amb la pràctica acabes dosificant al teu gust, en la crema de safrà n’he posat una culleradeta de postres, que he desfet be en batre, sempre es sol afegir en calent per desfer-la.
Pere Sans

Tot és bo el que l'olla cou ha dit...

Mil gràcies Pere!!! tot entès. Conec el bovril que sí que és un concentrat de caldo en pasta i que potser també va bé....
Gràcies per l'aclariment i merci per a citar el blog.
Jordi