Avui per sopar he fet un senzill potatge de llenties, sofregit de ceba tendra, all i pebrot vermell, amb ajut d’un poc de brandi català, afegir l’aigua i les llenties, en arrencar el bull un grapat de mongeta tendra tallada a bocins petits, al cap de vint minuts carbassó tallat també a daus no gaire grans i acabar de coure les llenties. Abans de tancar el foc una mica de miso per donar el punt de sal.
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dilluns, 3 de setembre del 2012
Cal que tornem a posar fil a l’agulla.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
3 comentaris:
M'apunto la crema de safrà!! però....i el miso? il·lustra'm siusplau.
Es tracta d’un producte oriental gens difícil de aconseguir, el trobaràs a qualsevol super xinès, es tracta d’una pasta marron feta a base de soja fermentada, d’alt contingut proteic, i fortament salat, que dona un sabor semblant al brou, n’hi ha de tons mes clars i més foscos, el que jo empro es el més fosc i per tant el mes potent. Es un substitut natural dels cubets de brou, que no ho son.
Espero que la informació et sigui útil, segurament a Internet hi torbaràs més dades, la dosis és a gust del consumidor, amb la pràctica acabes dosificant al teu gust, en la crema de safrà n’he posat una culleradeta de postres, que he desfet be en batre, sempre es sol afegir en calent per desfer-la.
Pere Sans
Mil gràcies Pere!!! tot entès. Conec el bovril que sí que és un concentrat de caldo en pasta i que potser també va bé....
Gràcies per l'aclariment i merci per a citar el blog.
Jordi
Publica un comentari a l'entrada