diumenge, 30 de setembre de 2012

Escudella i carn d’olla.


Per fi ha plogut com deu mana, tot un dia de pluges, més o menys intenses, donen esperances a una bona florida de bolets cap a final de mes. Amb tot la temperatura ha baixat i per això ahir en anar a comprar a la Boqueria vaig arreplegar lo necessari per fer un bon brou, de bou, que vaig tenir tota la tarda al foc. Per cert que la compra en va deixar ben remullat, fet una sopa, ja que era l’hora de la pluja més forta aquí a Barcelona.
I és que ja tenia el conegut mono d’escudella, que hem menjat avui per dinar amb la seva carn d’olla: col, patata, pastanaga, nap, pilota i la carn de bou naturalment, amanits simplement amb sal i oli del Bedorc, la delicatessen del moll de l’os, sobre una mica de pa i un pessic de sal, l’he gaudida a la cuina, en directe, amb un bon glop de vi negre.  L’escudella de galets, com cal, amb el seu parmesà ratllat, i de postres una coca que ha comprat la Tere al forn. En fi un dinar perfecte i una migdiada més perfecte encara. I han estat dos dies de cuina, per la setmana, llengua de vedella rostida amb rovellons, estofat de galta de vedella amb les seves patates, saltejat de vedella i verdures en wook, croquetes amb la carn sobrant del brou, nyoquis en carbonara de salmó, en fi una feinada.