dilluns, 2 d’abril de 2012

Dilluns, sopar de “solters” al Bedorc.

El diumenge va passar sense pena ni gloria, aperitiu al Cafè, desprès també a casa, més complert, amb el segon d’arròs a la cassola habitual (cap de costella, bolets i carxofes). A la tarda els amics, a casa a fer uns vins i una bona xerrada, i en acabar cap el Cafè a sopar (aletes de pollastre macerades i fregides, força bones, amb pa amb tomàquet), un tip de dormir, santes vacances! I avui quatre compres i gestions, per la comarca, dinar a casa d’escudella barrejada (encara el brou de col del dijous), migdiada, llegir una estona i preparar el sopar per la colla.
Avui el sopar dels dilluns era a casa en David, uns entrants d’amanida, pernil i embotits, unes carxofes a la brasa i jo he portat una cassola de botifarres, fàcil de fer i molt gustosa: les botifarres fregides en oli retirades i tallades pel mig , en l’oli de fregir, una quantitat important d’all tendre trinxat no massa fi (per quinze botifarres un manat i mig), a continuació uns xampinyons tallats a bocins un poc de vi ranci i vi blanc, sal, pebre negre i herbes de Provença. Un poc d’aigua i patates a daus, temps de coure-les i fora. Érem 7 i s’ha acabat la cassola, amb els seu pa, vi abundant i postres de galetes, fruites seques, xocolata del bo, cafès i Whisky, en fi un sopar com cal.