diumenge, 29 d’abril de 2012

Dissabte de poble, bon dinar i millor sopar.


Ahir vaig acabar sopant al Cafè, amb els habituals, uns “rejos” (jo no ho sabia, son una mena de potes de calamars, arrebossades i fregides) amb pa amb tomàquet, i una bona sobretaula quer va acabar lo suficientment tard, per no tenir ganes de explicar res.  Avui ha estat un matí de compres i preparació de dinar, uns espagueti al “fungi” i un xai a la provençal, un dinar satisfactori.
Al vespre he preparat una crema de carbassó, un sofregit no molt fet de ceba i porro abundants, carbassó en quantitat, aigua i sal.  Al passar-ho pel pimer una bona dosi de formatge emmental. L’hem menjat acompanyat amb crostons de pa fregit (estàvem la Tere i jo sols, que el jovent s’havien muntat un sopar oriental) i de segon he fet, al moment, una truita d’alls tendres, l’all passat per la paella molt lleugerament i barrejat amb l’ou batut, la truita l’he deixada un xic crua (“baveuse” que en diuen els francesos) que és com ens agrada a tots dos, amb el seu pa amb tomàquet i unes postres de formatges ha estat un sopar feliç.  Vi negre de la terra (comprat a granel en una cooperativa) i cap el cafè a apurar la nit, avui estaven cantaires, amb guitarra i tot i bé, allà els he deixat.