El diumenge varem fer un berenar-sopar per celebrar el sant de l’avia, embotits, formatges, pa amb tomàquet, vi , cava i no podia faltar la Crema de Sant Josep, que vaig preparar de la manera clàssica: la llet infusionada amb pell de llimona i canyella en branca, tot just en arrencar el bull tancar el foc i deixar 15 o 20 minuts. En un bol gran cal batre els rovells d’ou amb el sucre i el midó flor desfet en un poc de llet freda (proporcions per un litre de llet, 6 rovells, 100 grs. de sucre llustre i 40 grs de midó), afegirem la llet encara calenta poc a poc sense deixar de remenar i ho posarem al foc baix, remenant fins que sigui prou espessa, sense bullir en cap moment. La deixarem refredar en una safata, posant-la ja tèbia a la nevera. Vaig prometre explicar alguna recepta del sopar de dissabte i aquesta és la primera, el vol au vent de llamàntol. Cal bullir els llamàntols en viu, uns 15-20 minuts (segons mida), cal treure tota la carn de la cua i les potes i reservar-la. Amb els caps i les clofolles, més les herbes habituals, prepararem un fumet, que ens servirà per lligar la salsa. Farem un sofregit, en oli i mantega amb ceba i porro, amb ajuda d’una bona dosis de Calvados i aromatitzat amb pebre negre i nou moscada, afegirem un poc de farina i a continuació el llamàntol trossejat petit, clara d’ou dur trinxada i el brou per lligar el conjunt. Amb aquesta massa omplirem els vol au vents i els posarem pel damunt els rovells dels ous durs esmicolats, un cop de forn per escalfar el conjunt i cap a taula.
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dilluns, 19 de març del 2012
Altre cop dilluns, aprofitament de sobres i alguna cosa més.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada