dilluns, 26 de març del 2012

Dilluns, a Barcelona, trobada i sopar senzill.


Després del relaxant ambient del poble, el cap de setmana, retorn a la crua realitat de la ciutat, encara sort que he anat una estona, cap al tard, a fer una copa amb en Ramón, el de les pipes, que era de pas per BCN, sempre carregat d’històries interessants, que m’agrada sentir.
Per sopar la Teresa havia fet verdura de bleda i patata, que he menjat simplement amb oli i pebre negre, de segon havia preparat, abans de sortir, una salsa per la carn d’olla (que tenia congelada), un sofregit de ceba abundant en oli, ajudat generosament amb vi blanc i un pols de sucre (per compensar l’acidesa del vi), he deixat torrar un xic la ceba, per donar color i després he posat uns claus d’olor, un raig de vi ranci i aigua, deixant-ho bullir uns vint minuts. Al moment de sopar he posat els talls de carn, garrò de bou cuit al brou, i una picada d’all i safrà deixatada amb aigua i una cullerada de farina, he fet coure el conjunt uns quinze minuts i ha quedat una salsa apetitosa, que lligava molt be amb la melositat de la carn i del Chardonay del Penedès que he emprat per acompanyar.