diumenge, 11 de març de 2012

Dissabte, tot el dia cuinant, amb alguna excepció.

He començat el dia fent una truita de patata i ceba, per una part de família que marxava d’excursió.  Compres a la Boqueria de cara a dissabte que ve. Per dinar, cosa poc habitual estàvem la Teresa i jo sols, he fet un platet que mengem pocs cops al any, favetes i pèsols ofegats, és un plat molt simple però exquisit.  En una paella (millor un wok) cal posar oli i a foc viu, posar-hi ceba tendre i all tendre a bocins grossos, unes tires de pernil ibèric, en donar dues voltes al contingut de la paella, s’afegeixen els pèsols, les faves i un brot generós de menta fresca, s’abaixa el foc al mínim i tapat es deixa coure a foc molt suau, afegint un xic de brandi (tipus francès) fins que les llegums son cuites, però encara conserven un poc el verd bonic.  Son una pura delícia.
Com que a la tarda, a part del brou per la setmana, he posat a coure uns llamàntols (pel proper dissabte, que tenim un sopar molt especial), ja n’he cuit un de més i ens l’hem menjat per sopar amb un xic d’amanida (cabdells amb salsa romesco) i una bona maionesa que he preparat amb oli del Bedorc ( ho sento però no combrego amb les maioneses fetes amb oli d’altre tipus, amb l’excusa de la suavitat, si la maionesa és una salsa d’oli, cal que l’oli ho sigui realment). Hem pres d’entrada un poc de brou de la cocció del llamàntol a tall de consomé.  Si he posat tard el blog és perquè havent sopat m’he posat a cuinar un cap de vedella amb cigrons, per l’aperitiu de demà.  Un sofregit acurat de ceba, pebrot vermell, amb un poc d’api i un grapadet de ceps (congelats) tot trinxat molt finet i un parell de culleradetes de concentrat de tomàquet, amb ajut de uns bon raig de Oloroso i un polsim d’orenga.  Els cigronets (de l’Anoia) cuits a part, els he afegit, un cop fet el sofregit, junt amb el cap de vedella tallat a daus, uns 10 minuts de xup-xup per lligar els sabors i ja sé que no queda be, dir que el que has cuinat és molt bo, però n’he tastat una cassoleta i si els hagués fet un altre, diria que eren gloriosos.