Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu.
Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau.
No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dilluns, 5 de març del 2012
Diumenge, dinar acurat i una mica de marxa al vespre.
Avui he aprofitat per dormir, m’he llevat a una hora de senyors (noctàmbuls, això sí) i he esmorzat a l’antiga: Xocolata desfeta amb melindros (i amb pa torrat amb mantega, que m’agrada més).Per dinar he fet el que les normes clàssiques de cuina diuen que no s’ha de fer: servir dos plats al forn. Es evident que la norma és d’un burgès sobrat, a pagès quan s’encenia un forn de llenya, a part de fer-hi el pa, s’aprofitava per coure un bon grapat de coses.Be, he fet coca de recapte (verdures solament) i una mica de xai a la provençal. L’aperitiu ha estat amb les restes gregues d’ahir i una mica de ronyons al xerès, que vaig reservar (per cert contra tota lògica i xerrameca de la Teresa n’ha menjat tothom, soc el primer sorprès, que consti).
Al captard, he anat a Sant Andreu a veure l’amic Thierry (La Cocteleria de Sant Andreu), el meu Negroni habitual, un rom que m’ha fet tastar (genial) i alguna cosa més, no m’he quedat al concert avui, però he sentit l’assaig dels músics i la cosa prometia. En sortir he parat al Versalles, un parell de croquetes i una cervesa per assentar l’estómac.A casa m’he preparat una escudella amb brou (congelat), aigua, botifarra negre, cansalada, un poc de patata, arròs i fideus, amb un xic de miso per donar color. Com que estava un xic moix, m’he obert una ampolla de Bordeus, de baix preu, que no estava gens malament.I demà Sant Tornem-hi.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada