Ahir a la tarda varem anar cap a Granollers on es celebrava la trobada anual de l’Associació Catalana d’Enòlegs, a mi amb tocava preparar el còctel de benvinguda, pels assistents al acte. Al tal fi vaig oferir-los una creació pròpia anomenada DRY MOSCAT: en una copa flauta es posen una mica de pell de taronja i tres panses, es fa una barreja amb una part d’Amaro italià i dues parts de Tarragona Vell, amb la que s’omple aproximadament un terç de la copa, al moment de servir s’acaba d’omplir la copa amb Muscat de Frontignan sec, densament aromàtic i ben gelat. (les proporcions generals serien doncs 1-2-6 parts). El cas és que en vaig preparar més de cent i majoritàriament va agradar al públic. (empro la paraula “moscat” perquè així he vist escrit el nom d’aquest raïm en un llibre català del segle XVII)
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dissabte, 24 de març del 2012
Dissabte, Granollers, la Nit de la Enologia.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada