diumenge, 9 de gener de 2011

Canelons, la Rívali, sopar lleuger.

Per dinar havíem comprat canelons a l’antiga casa Rívali, La Italiana, com es coneix també, del carrer Bonsuccés.  El meu pare em va comentar que la nostra família comprava la pasta fresca en aquest lloc des de l’any 1930, quan arrel d’una estància a Barcelona d’un germà de la meva avia, que vivia a Buenos Aires, i que volia menjar la pasta com feia al seu país, uns argentins que vivien a BCN l’hi van facilitar l’adreça.  En aquella època la pasta fresca no era gens habitual i durant molts anys aquesta botiga era dels pocs llocs on adquirir-la.  La seva qualitat, tant llavors com ara, es realment excel·lent.  Habitualment hi comprem els espagueti i raviolis, per preparar-los a casa, però avui no tenia ganes de treballar i varem comprar el canelons ja acabats, estaven realment molt bons.
Com que el dinar ha estat abundant, per sopar he menjat només un bon bol d’escudella de pasta (amb el brou del lacón de l’altre dia) i uns formatges assortits amb una mica de pa, el Gorgonzola estava realment al punt i el vi negre de l’amiga Pamela, fet a Calatayud, hi lligava de meravella, i a dormir aviat que demà cal retornar a la monotonia de la vida laboral i amb poques festes fins Setmana Santa, en fi: el desert.