dilluns, 24 de gener de 2011

Tema de vins, verdura per sopar.

Us recomano que llegiu a la web de 10sentits  l’entrada que parla de la visita de Jay Miller a Catalunya.  Aquest senyor es per dir-ho d’alguna manera el tastador delegat del famós crític de vins Robert M. Parker, de la revista Wine Advocate, crític que porta de cap els productors de vi de tot el mon, amb les seves puntuacions de vins, alguns però i fins i tot altres crítics, no l’hi fan massa cas i segueixen amb els vins tal com eren abans de la seva influencia, per que si alguna cosa es certa es que ha aconseguit canviar l’estil dels vins a molts llocs i fer desaparèixer el “terroir”a altres.  Al senyor Miller (no em consta pas que sigui parent del famós escriptor) l’hi envejo la feina, segons deien els diaris, venia a tastar uns 1.200 vins pel cap baix, en fi es normal que surti somrient i feliç a les fotos.
Per sopar hi havia verdura de patata i coliflor, amb uns quants cigrons ja cuits, afegits a l’olla en tancar el foc, per escalfar-los.  He preparat una versió d’hivern de la salsa de Reus (que ve al Cuina Catalana de Veritat): he posat a remullar en aigua calenta un parell de nyores i vuit tomàquets secs,després en el vas de la batedora he posat ceba, all, julivert (tot cru), sal, pebre negre, un poc de vinagre, afegint la polpa de la nyora rascada i el tomàquet amb pell i tot,en triturar-ho he anat afegit oli d’oliva fins deixar la salsa lligada i espessa.  L’hamburguesa que em tocava per sopar l’he aplanada entre film de cuina fins a deixar-la de mig centímetre de gruix, l’he untada amb oli de sèsam per una banda i salpebrada amb tandori, ben fregida en una paella (les vores ben torrades) m’ha servit d’acompanyament de la verdura.  Per beure un Costers del Segre, ull de llebre i merlot, amb un toc de barrica, del 2008, forca bé, però a mi m’hi sobrava una certa dolçor, com passa en molts vins d’avui en dia.