dissabte, 15 de gener de 2011

La setmana dels barbuts, sopar a casa.

Som a la setmana dels barbuts: sant Mauri, sant Pau ermità, sant Benet, sant Antoni Abat (també dit del Porquet o dels ases), sant Sebastià, sant Vicenç, diuen que aquesta es la setmana mes freda del hivern, doncs ja anem ben arreglats amb la calor que està fent, espero que sigui la excepció que confirma la regla i torni el fred del hivern com cal, que si no caldrà que ens prenguem molt seriosament lo del canvi climàtic.    
Per sopar he sofregit en oli ceba i all tendre trinxats amb una mica de concentrat de tomàquet, desprès hi he posat un resto del brou de peix xinès del altre dia, aigua i miso.  En bullir hi he posat arròs i m’ha quedat una sopa deliciosa, de segon he ratllat patata, ben rentada i eixugada l’he posat a fregir, ja sabeu en ser rosa d’una banda es gira el disc i si posa un ou trencat fins que queda quallat i les patates ben rosses (aquest cop m’he perdonat la sobrassada que acostumo a posar-hi, a benefici del règim post-festes que sembla ser obligatori i que a mi em sembla mes un penediment pels excessos comesos que una necessitat fisiològica.   Ben arropat amb el negre potent d’aquests dies sortiré a donar un tomb pels locals habituals, qui vulgui venir ja ho sap.