diumenge, 26 de setembre de 2010

Fi de Festa Major


Vaig prometre ahir explicar-vos el que havia fet al matí:  Vaig anar a la Fira del Tomàquet del Vallès, que organitza en Pep Salseta a Santa Eulàlia de Ronçana, varem veure les diferents varietats: pometa, tres cantos, bitxo, cor de bou, montserrat, pare benet, etc. directament al hort de recuperació de varietats que hi ha a la població.  Un bon esmorzar i cap a ciutat altra cop a continuar la festa.
Avui matí tranquil i dinar familiar.  Cap el tard el darrer tomb per la festa, l’espectacle de llums i projeccions a la façana del Ajuntament, a la plaça S. Jaume.  En tornar a casa, el sopar ràpid i senzill, un suquet de pescador.  En la cassola empordanesa de suquet (que no sols te la mateixa forma que les cassoles de terrissa de la Vall d’Uixó, si no que es com el wook català per excel·lència), oli abundant i ceba tallada a tires, tomàquet sense llavors tallat igual, nyora seca sense remullar i all i julivert trinxats grollers, a foc viu que no es tracta de fer un sofregit, aquest cop. Quan vol enrossir, un xic de vi blanc i en ser reduït les patates tallades escairades, uns tombs i afegir aigua per fer bullir i coure les patates.  Amb les patates ja cuites i al moment de portar a taula, he afegit les rodanxes de bacallà fresc, prèviament salades, uns pocs minuts i a tancar el foc.  La resta del vi blanc del Empordà, que era a la nevera ben fresquet, si ha posat be amb el plat i pel formatge de postres, he encetat una ampolla de negra de la Ribera, del poble d’uns amics.