Recuperat dels esforços m’han vingut ganes de fer un sopar acurat, teníem mongeta tendre i l’he preparat d’una manera que tinc costum: en una paella gran poso oli d’oliva (algun dia us parlaré del oli del poble, d’oliva arbequina que es una meravella), afegeixo pernil curat tallat a tires fines i ceba també tallada a tires ben separades. Ho deixo fer a foc suau fins que la ceba ja es transparenta, llavors afegeixo les mongetes (atenció!) tallades en diagonal a la beina, a tires ben fines. La forma de tallar es important en aquest plat ja que cal coure’l poc, que no arribi a canviar el color verd de la mongeta, que quedi un verd brillant i una cocció un xic “al dente”. Es un plat exquisit que us convido a provar. Per completar el sopar uns seitons, sense espina, arrebossats i fregits (amb una fina capa de farina, aigua, oli i sal, com de costum). I ara si, demà diumenge es festiu de debò, per a mi. Altres com l’amic Xavi, que acabo de veure, es lleva de bon matí per anar a la vinya, a acabar de collir el raïm, que aquest any la collita aquí, ve mes carregada que de costum.
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
diumenge, 12 de setembre del 2010
La diada i altres menges
Ha estat un jorn ple, llevar-se ben d’hora, recollir el pa del dia, al forn del poble, i pujar a preparar l’esmorzar a dalt la muntanya, de que us parlava ahir. Tot un èxit, han pujat 130 persones i han fet el seu mos, amb embotits, pa amb tomata, i unes truites de mongetes amb botifarra de perol, que ha preparat en Joan “Bonanit”, seguint les meves instruccions i que l’hi han quedat de meravella. El personal cansat i feliç ha gaudit del esplèndid matí, un xic de calor això si. De tornada al poble les cerveses al cafè com es habitual i desprès el dinar senzill, en família, i en acabar la desitjada migdiada, fins ben entrada la tarda.
Recuperat dels esforços m’han vingut ganes de fer un sopar acurat, teníem mongeta tendre i l’he preparat d’una manera que tinc costum: en una paella gran poso oli d’oliva (algun dia us parlaré del oli del poble, d’oliva arbequina que es una meravella), afegeixo pernil curat tallat a tires fines i ceba també tallada a tires ben separades. Ho deixo fer a foc suau fins que la ceba ja es transparenta, llavors afegeixo les mongetes (atenció!) tallades en diagonal a la beina, a tires ben fines. La forma de tallar es important en aquest plat ja que cal coure’l poc, que no arribi a canviar el color verd de la mongeta, que quedi un verd brillant i una cocció un xic “al dente”. Es un plat exquisit que us convido a provar. Per completar el sopar uns seitons, sense espina, arrebossats i fregits (amb una fina capa de farina, aigua, oli i sal, com de costum). I ara si, demà diumenge es festiu de debò, per a mi. Altres com l’amic Xavi, que acabo de veure, es lleva de bon matí per anar a la vinya, a acabar de collir el raïm, que aquest any la collita aquí, ve mes carregada que de costum.
Recuperat dels esforços m’han vingut ganes de fer un sopar acurat, teníem mongeta tendre i l’he preparat d’una manera que tinc costum: en una paella gran poso oli d’oliva (algun dia us parlaré del oli del poble, d’oliva arbequina que es una meravella), afegeixo pernil curat tallat a tires fines i ceba també tallada a tires ben separades. Ho deixo fer a foc suau fins que la ceba ja es transparenta, llavors afegeixo les mongetes (atenció!) tallades en diagonal a la beina, a tires ben fines. La forma de tallar es important en aquest plat ja que cal coure’l poc, que no arribi a canviar el color verd de la mongeta, que quedi un verd brillant i una cocció un xic “al dente”. Es un plat exquisit que us convido a provar. Per completar el sopar uns seitons, sense espina, arrebossats i fregits (amb una fina capa de farina, aigua, oli i sal, com de costum). I ara si, demà diumenge es festiu de debò, per a mi. Altres com l’amic Xavi, que acabo de veure, es lleva de bon matí per anar a la vinya, a acabar de collir el raïm, que aquest any la collita aquí, ve mes carregada que de costum.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
Visca catalunya, la pujada al Figuerot i la mare que us va parir! gràcies per haver mantingut la tradición de l'11 S al Bedorc!
Des de Copenhagen, endavant!
Publica un comentari a l'entrada