diumenge, 27 de febrer de 2011

Diumenge tranquil i un brou.



Ha estat un matí relaxat, he aprofitat per preparar la olla de Carnestoltes per la Tastúlia del Ateneu de demà, ja us en diré la recepta amb la ressenya que en faré, els ingredients si mes no fan goig.  He aprofitat que era dia d’olles per fer una mica de brou per la setmana, que diuen que ve freda i cal està preparats.  En una olla he posat a torrar amb un xic d’oli costella de porc, ceba, porro i api. Després he afegit un poc d’aigua per desfer el torrat del fons i a continuació la resta d’ingredients: carabassa, pastanaga, col, orella de porc, cansalada, os de pernil i botifarra negre i l’aigua necessària.  Al cap d’una hora de bullir he posat una pilota de carn de vedella i porc i he fet bullir mitja hora mes.
Per sopar m’he preparat una sopa amb el brou anterior i una mica de pasta, la que s’anomena pistons, que he menjat amb l’inevitable parmesà ratllat, de segon una mica de la carn d’olla, la carabassa , pilota, orella, botifarra negre i un bocí de cansalada (petit, per allò del colesterol) ho he amanit amb un preparat especial: en un cassó he posat oli abundant i tres cullerades de brou i l’he fet reduir a foc viu fins que ja lligava la salsa (emulsionava al remenar enèrgicament) i al darrer moment he afegit un raig de vinagre de Mòdena, abocant-ho tot seguit per damunt de les carns i la carabassa.  Un tros petit de tarta de fruites que va sobrar d’ahir i la resta del vi francès i a dormir aviat, que dema encetem setmana i cal matinar.