dilluns, 7 de febrer de 2011

Sibaritismes mortals i una escudella per ressuscitar.


La pagina de Yahoo presentava avui una llista de set plats que son considerats sibarítics, en els seus països respectius, però que poden provocar la mort i no obstant es segueixen menjant.  Des de el conegut i verinós peix globus del Japó (Fugu), que tot i les precaucions legals que existeixen provoca mitja dotzena de morts cada any, fins a un tipus de pop (Sannakji) a Corea, que malgrat no ser tòxic, com que es talla i menja en viu (aquesta no la sabies, Jordi), pot ofegar al qui esta menjant-lo si les ventoses s’enganxen al coll, pel que sembla aquesta tonteria gastronòmica provoca una dotzena de morts anuals.
En lloc d’un sopar mortífer m’he fet una escudella de les bones, he preparat un brou de pernil, ofegant en l’olla: ceba, api, pastanaga, un xic de llorer, orenga i farigola i uns grans de pebre negre, enrossida be la ceba per donar color, he posat carn de vedella picada, enrossint-la també, un bon raig de vi ranci per desglaçar, aigua i els ossos de pernil ibèric encara amb força tall i un parell d’hores bullint.  Com que es dilluns i tocava hamburguesa, l’he reconvertit en pilota pel brou amb all, julivert, pebre, nou moscada, un rovell d’ou i pa ratllat.  Ben enfarinada l’he posat en el brou colat i al cap de cinc minuts he posat l’arròs i els fideus de rigor.  Amb dos bols grans de l’escudella, la pilota i el vi de Ribera que va sobrar ahir ja ha estat la cosa feta, que de bon segur no em matarà, si mes no d’immediat.