dijous, 3 de febrer de 2011

Un bon dia i sopar a casa.


Dia de bonança, el sol ha escalfat un xic el paisatge d’hivern, en els racons arrecerats, les darreres pluges ha nposat brots de verd intens i net, com una avançada de l’encara llunyana primavera.  Avui es sant Blai, advocat dels mals de coll i pels pagesos indici de sembrar alls i fabes :
Per sant Blai
sembra ton all.
Si vols bon favar,
per sant Blai l’has de sembrar.
I compte amb el temps perquè:
Com farà el dia tres,
farà tot el mes.
Per sopar he repetit l’escudella de l’altre dia, havia congelat la resta de suc de bullir col i patata, i amb la botifarra negre, els cigrons, arròs i fideus he enllestit la sopa i per dar-l’hi un toc diferent he afegit una picada d’all i safrà, acompanyada, a taula, de formatge ratllat ha estat d’allò més bé.  De segon tocava truita i l’he feta de pernil dolç i formatge Emmental, una truita bikini, vaja.  Per beure un negre criança, Cabernet i Merlot fet a la D.O.Tarragona, amb els tanins, cosa rara en els temps que corren, prou ben posats.  I a dormir tot seguit que cal estar fresc pel cap de setmana.