divendres, 18 de febrer de 2011

El temps boig com sempre i un sopar agradable.

Ha estat un dia preciós, el sol ha escalfat de veritat i gairebé no s’han vist núvols, quin contrast amb el dia d’ahir gris i plujós, en fi que tornem a la clàssica alternança d’octubre, ja veurem.  Com que era divendres he pres un bany ritual i reparador, he posat sals de l’Himàlaia en l’aigua calenta i he cremat encens al bany, amb mitja hora en remull mentre prenia una cervesa he quedat com nou.  Ja em convé, que dema tinc força feina a preparar el “sopar delikatessen”, que un cop l’any muntem una colla d’amics, alguns venen expressament del poble, som deu en total, demà ja explicaré el menú.
Per sopar he bullit unes patates trossejades, en aigua i sal i un cop cuites les he xafat pel sistema habitual, he amanit el puré amb oli i sobrassada (mallorquina autèntica), que he desfet amb uns segons al microones, un xic de l’aigua de coure-les per amorosir i posades en una safata de forn les he cobert amb formatge ratllat (emmental) i gratinat.  De segon m’he fet pa amb tomàquet per acompanyar unes croquetes de bacallà que ha comprat la Teresa al nostre bacallaner habitual de la Boqueria, que les fa força bones al igual que els bunyols. Per beure m’he destapat un Montsant collita del 2000, majoritàriament de Shyrà, que segueixo bevent amb devoció ja que està francament molt bo.