dissabte, 5 de novembre de 2011

Dissabte tranquil, la Boqueria i tarda de cuina.


Pel matí he anat a la Boqueria a comprar un parell de coses que faltaven, he observat que s’ha convertit en una mena de gran xiringuito de coses per picar i beure, moltes parades: de fruita, marisc, bacallà, han arraconat gairebé el seu antic negoci per vendre sucs de fruita, pinxos de gambes i bunyols de bacallà, tot pensat per el gran allau de turistes que la visiten i que gairebé no deixen lloc als compradors de queviures.  Per la tarda he posat olla al foc per fer un brou de vedella i verdures, els ossos i carns un xic torrats a la mateixa olla, ceba, porro, api, nap, xirivia ofegats una estona i l’aigua i sal corresponents, tot posat a bullir a foc suau unes tres hores.  Mentre bullia hem preparat panellets, per demà, que els menjarem amb la família, ja que érem fora per Tots Sants, els he preparat seguint la recepta del Cuina Catalana de Veritat i han quedat força macos, amb el sobrant de clares i ous, ben batuts amb uns bocins de sobrassada he preparat una truiteta que ens ha servit d’aperitiu.
Per sopar he cuit arròs i fideus en el brou, que a taula han tingut el seu pebre i formatge ratllat, de segon la Teresa ha fregit uns bunyols de bacallà (compra la massa preparada al bacallaner habitual i surten realment bons), unes figues i galetes de postres i un resto de negre de la terra alta que hi havia a la nevera i a dormir que dema cal cuinar pel dinar de família.