diumenge, 13 de novembre de 2011

El primer foc, les primeres carxofes, un bon vi.



Al matí, de compres, ens hem proveït de carxofes al Biel de Piera, que han resultat molt bones (com ell deia).  Aperitiu al Cafè, dinar de raviolis en brou i bistec amb salsa de bolets.  A la tarda ha passat en Jordi i he encetat una ampolla de Pinot Noir, de la Conca de Barberà, un vi una mica exclusiu i realment excel·lent, que ens hem acabat amb la Iolanda i en Marc, que han vingut després.  A tot això ja havia encès el foc, per primera vegada de la temporada, que donava el caliu de base per tastar un bon vi.
I el foc ha donat una bona brasa, on hem posat les carxofes (sal, pebre, oli del Bedorc i un xic de vinagre) han quedat exquisides, a la brasa crec que és la millor manera de menjar unes carxofes i és una cosa que any rere any vaig comprovant.  De segon he preparat un bacallà fresc, a la cassola he posat ceba, all, llorer, oli, sal i aigua, un cop tot ha bullit un xic he afegit patates trossejades i en ser cuites els talls de peix uns pocs minuts.  Ho hem menjat acompanyat d’allioli i ha estat plenament satisfactori. El carajillo i demés copes al Cafè i la xerrada i gresca de costum.  Ara sols resta dormir una bona estona, que demà és diumenge i no cal córrer per res.