Al matí, de compres, ens hem proveït de carxofes al Biel de Piera, que han resultat molt bones (com ell deia). Aperitiu al Cafè, dinar de raviolis en brou i bistec amb salsa de bolets. A la tarda ha passat en Jordi i he encetat una ampolla de Pinot Noir, de la Conca de Barberà, un vi una mica exclusiu i realment excel·lent, que ens hem acabat amb la Iolanda i en Marc, que han vingut després. A tot això ja havia encès el foc, per primera vegada de la temporada, que donava el caliu de base per tastar un bon vi.
I el foc ha donat una bona brasa, on hem posat les carxofes (sal, pebre, oli del Bedorc i un xic de vinagre) han quedat exquisides, a la brasa crec que és la millor manera de menjar unes carxofes i és una cosa que any rere any vaig comprovant. De segon he preparat un bacallà fresc, a la cassola he posat ceba, all, llorer, oli, sal i aigua, un cop tot ha bullit un xic he afegit patates trossejades i en ser cuites els talls de peix uns pocs minuts. Ho hem menjat acompanyat d’allioli i ha estat plenament satisfactori. El carajillo i demés copes al Cafè i la xerrada i gresca de costum. Ara sols resta dormir una bona estona, que demà és diumenge i no cal córrer per res.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada