dimecres, 2 de novembre del 2011

TOTS-SANTS, tornada a casa.

Amades ens explica que no sols es menjaven panellets i castanyes el dia d’avui, a altres indrets del país es menjaven bunyols, coques diverses (algunes antropomòrfiques), i també es feia ofrena de pa als difunts, evidentment son restes de cultes antics, molts d’ells d’origen celta. Actualment la festa força buidada de sentit místic funerari i omplerta de “monstres” al estil americà (en realitat la festa és celta i d’origen irlandès) es celebra la nit anterior com tots sabeu. Al mati, amb una certa ressaca, després d’esmorzar amb la Judith i l’Albert, acomiadar-nos i passar pel cansalader del poble a comprar algunes coses, hem marxat cap a casa.  Hem parat a dinar al Bedorc, a casa, on he fet un arròs senzill, tipus milanesa.  A la tarda hem baixat cap a Barcelona, per posar-nos en ordre abans de començar a treballar demà.
Per sopar he preparat una crema de carabassa amb la ceba sofregida amb una mica d’oloroso, la carabassa i la patata corresponent, en passar-la pel pimer, una cullerada de miso i al damunt un raig de crema de llet.  De segon m’he fet una mica de pa amb tomàquet, per tastar el bull negre (bisbe) que he comprat al matí, una mica de vi de Ribera de Duero (del bo) que quedava a la nevera i a dormir aviat, que demà cal matinar.  

1 comentari:

La Taula d'en Bernat ha dit...

Acabo de descobrir el teu blog a través d'Olleta de Verdures i m'ha encantat, sobretot conèixer aquestes tradicions entorn de Tot Sants.

Salutacions!
Anna