He trobat un rovelló en un bosquet del Penedès, cosa insòlita en dilluns que sols estar tot repassat. Era un rovelló-rovelló, de sang vermella i aquests al Penedès, que no és massa humit, son de gran sabor, era grosset uns 11 cm. de diàmetre i l’he saltejat a bocins, simplement en oli, en una paella, per fer l’aperitiu, el sabor ha confirmat la gran delicadesa que pot arribar a tenir aquest bolet si creix en el lloc adequat.
Per sopar he fet una mica de brou de peix (amb la ceba, el tomàquet i l’all habituals, tot un xic ofegat, però aquest cop amb una bona ració d’aromes :gingebre, nou moscada, macis, citronella i anís estelat. Per fer la sopa he saltejat unes potes de sípia i uns bocins de lluç fet a daus, afegit el brou colat i arrencat el bull he tirat l’arròs que ha cuit el seu temps. De segon m’he fet una truita a la francesa que he menjat amb una torradeta fregada amb all i amanida amb oli i sal. Per beure el negre de Ribera de la sogra i poca festa més que cal dormir per encarar el dimarts 13 de demà.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada