dilluns, 12 de desembre de 2011

Avui dilluns. Es va apropant el cuinar nadalenc.


He trobat un rovelló en un bosquet del Penedès, cosa insòlita en dilluns que sols estar tot repassat. Era un rovelló-rovelló, de sang vermella i aquests al Penedès, que no és massa humit, son de gran sabor, era grosset uns 11 cm. de diàmetre i l’he saltejat a bocins, simplement en oli, en una paella, per fer l’aperitiu, el sabor ha confirmat la gran delicadesa que pot arribar a tenir aquest bolet si creix en el lloc adequat.
Per sopar he fet una mica de brou de peix (amb  la ceba, el tomàquet i l’all habituals, tot un xic ofegat, però aquest cop amb una bona ració d’aromes :gingebre, nou moscada, macis, citronella i anís estelat.  Per fer la sopa he saltejat unes potes de sípia i uns bocins de lluç fet a daus, afegit el brou colat i arrencat el bull he tirat l’arròs que ha cuit el seu temps.  De segon m’he fet una truita a la francesa que he menjat amb una torradeta fregada amb all i amanida amb oli i sal. Per beure el negre de Ribera de la sogra i poca festa més que cal dormir per encarar el dimarts 13 de demà.