dilluns, 26 de desembre de 2011

Nadal i Sant Esteve.


La diada nadalenca va estar força atrafegada per acabar de cuinar el dinar i mes relaxada en menjar-lo.  Aperitiu amb pernil i cecina de Lleó, canapès de salmó amb salsa romesco, de algues i ous de truita de riu, amb maionesa, de foie amb confitura de figues, pinxos de rovellons botó amb vinagreta i de cap de vedella amb figues, panadons orientals.  Després la clàssica escudella de galets amb parmesà ratllat, la carn d’olla reduïda a una pilota individual i cigronets de l’Anoia, amanits amb pesto.  El plat de carn una bourguignon amb ceps, que em va quedar de meravella.  Panetone i torrons, fruita, bombons, neules. El capítol de vins força extens, lambrusco rosat, albarinyo, un xarel·lo del Penedes de gran qualitat.  De negres Rioja del 2005, un Penedès 2006 de mol alta gama i un Borgonya Pinot Noir del 2003, Cava blanc i rosat, cafès i aiguardents. En fi un dinar com cal i sense gana per sopar.
Avui Sant Esteve el dinar a casa els pares, un pica-pica d’embotits, formatge, patés, panadons xinesos i els tradicionals canelons, que varem comprar a la nostra botiga predilecta, la Rívali del carrer Bon Succés.   Total no més he tingut que cuinar la beixamel i que voleu això de seure a taula, sense haver pencat un munt, es força agradable, tan com pensar que demà segueixo, encara de vacances, tota la setmana.  Per sopar he aprofitat la resta de la beixamel, que m’ha servit per gratinar amb formatge patata i coliflor bullides, i no he menjat segon plat, que ja començo a estar una mica tip.