La diada nadalenca va estar força atrafegada per acabar de cuinar el dinar i mes relaxada en menjar-lo. Aperitiu amb pernil i cecina de Lleó, canapès de salmó amb salsa romesco, de algues i ous de truita de riu, amb maionesa, de foie amb confitura de figues, pinxos de rovellons botó amb vinagreta i de cap de vedella amb figues, panadons orientals. Després la clàssica escudella de galets amb parmesà ratllat, la carn d’olla reduïda a una pilota individual i cigronets de l’Anoia, amanits amb pesto. El plat de carn una bourguignon amb ceps, que em va quedar de meravella. Panetone i torrons, fruita, bombons, neules. El capítol de vins força extens, lambrusco rosat, albarinyo, un xarel·lo del Penedes de gran qualitat. De negres Rioja del 2005, un Penedès 2006 de mol alta gama i un Borgonya Pinot Noir del 2003, Cava blanc i rosat, cafès i aiguardents. En fi un dinar com cal i sense gana per sopar.
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dilluns, 26 de desembre del 2011
Nadal i Sant Esteve.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada