dijous, 16 de febrer del 2012

Dijous.... Dijous Gras per més dades.

El prefaci d’ahir amb la Cassola havia de tenir un contrapunt més casolà, avui la Tere no s’ha oblidat pas de comprar la botifarra d’ou (per cert les autèntiques no son tant grogues, com veureu a la foto, les grogues acostumen a portat portar algun colorant). I és clar calia fer alguna truita i he preparat una de gran per tots plegats, de ceba, carbassó i patata.  La ceba a tires ben sofregida amb ajut d’una mica de brandi, cap al final el carbassó laminat i cuit poc, paral·lelament he bullit les patates laminades en aigua i sal uns pocs minuts i les he barrejat amb les altres verdures al final.  Els ous batuts amb sal i pebre i barrejats amb les verdures han anat a una paella (un altre paella neta i antiadherent)  tapada i a base de paciència posant i traient del foc fins que ha estat cuita sense cremar-se de fora.
L’he acompanyat de la botifarra d’ou i una llesca de pa torrat fregada amb all i ruixada d’oli del Bedorc.  He recordat que a casa quan era petit el plat habitual tal dia com avui era una truita redundant, ja que duia a dins ni més ni menys que la botifarra d’ou.