De bon matí he preparat el seitó de l’aperitiu, una part preparada en filets l’he posada a macerar amb una barreja d’oli, salsa romesco i vinagre (m’he entretingut a posar-los macos com veureu en la foto) amb la resta treien els caps i tripes he preparat un escabetx blanc, després d’enfarinats i fregits els he posat en una cassoleta i en la paella he posat ceba a tires, una branca d’api i herbes de Provença, una mica cuits a foc viu els ingredients he posat brandi, vinagre clar i aigua, arrencar el bull i ruixar els seitons i deixar-los marinar fins a migdia. Per completar l’aperitiu: paté de sardines de llauna i “salpicón” de cap de vedella. I sobretot el vi del Baix Penedès, que tenia pendent de tastar, un blanc de Macabeu del 2008!!!, sembla estrany tants anys per un blanc, però els ceps de on procedeix tenen 60 anys, estan en el terreny adequat, en feixes de muntanya i el resultat és un vi auster, amb tota la complexitat d’aquest tipus de raïm, amb una plenitud en boca impressionant, l’he degustat amb el recolliment necessari i he deixat que acompanyés el plat principal (i únic) un arròs de botifarra i carxofes, cosa que ha fet sense cap mena de vergonya (per més dades te 13º d’alcohol, realment és un vi diferent de lo que hi ha al mercat, un vi com els d’abans).
Basat en la idea de l'amic Jordi Romeu. Escriuré cada dia el que he menjat per sopar, amb recepta i foto si s'escau. No sempre els que ens dediquem a la cuina mengem plats exquisits, ben al contrari els nostres àpats casolans son sovint simples i pot ser bo que hom ho sàpiga i n'aprengui. Mengem be amb coses tradicionals i senzilles d'aquesta cuina nostra. Bon profit!
dissabte, 25 de febrer del 2012
Dissabte de cuina i un vol cap al tard.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada