De bon matí he preparat el seitó de l’aperitiu, una part preparada en filets l’he posada a macerar amb una barreja d’oli, salsa romesco i vinagre (m’he entretingut a posar-los macos com veureu en la foto) amb la resta treien els caps i tripes he preparat un escabetx blanc, després d’enfarinats i fregits els he posat en una cassoleta i en la paella he posat ceba a tires, una branca d’api i herbes de Provença, una mica cuits a foc viu els ingredients he posat brandi, vinagre clar i aigua, arrencar el bull i ruixar els seitons i deixar-los marinar fins a migdia. Per completar l’aperitiu: paté de sardines de llauna i “salpicón” de cap de vedella. I sobretot el vi del Baix Penedès, que tenia pendent de tastar, un blanc de Macabeu del 2008!!!, sembla estrany tants anys per un blanc, però els ceps de on procedeix tenen 60 anys, estan en el terreny adequat, en feixes de muntanya i el resultat és un vi auster, amb tota la complexitat d’aquest tipus de raïm, amb una plenitud en boca impressionant, l’he degustat amb el recolliment necessari i he deixat que acompanyés el plat principal (i únic) un arròs de botifarra i carxofes, cosa que ha fet sense cap mena de vergonya (per més dades te 13º d’alcohol, realment és un vi diferent de lo que hi ha al mercat, un vi com els d’abans).
A la tarda m’he posat a cuinar el tall de demà, hi havia un temps mort i m’he acostat al Bàbia, un bar al que no vaig massa sovint, però que conec bé, un parell de cerveses i cap a casa a fer el sopar. De primer una sopa de fideus fins amb el brou que quedava de la setmana i una mica de la carn d’olla que havia guardat, esmicolada a la sopa. De segon un tall de carn magre fumada, que he posat a macerar amb brandi per descongelar-la, simplement fregida a la paella i posada entre dos llesques de pa amb tomàquet be untades d’oli del Bedorc. M’he acabat el Garnatxa-Samsó per acompanyar-ho i penso llegir una estona abans de anar cap el llit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada