divendres, 24 de febrer de 2012

Divendres, un platillo per començar el cap de setmana.

La calor s’està fent notar durant el dia, però la temperatura nocturna segueix sent baixa (aquest matí estàvem a 4ºC), en fi que la cosa és força suportable, però no em refio gens de que el fred s’hagi acabat.
Per sopar he fet unes patates guisades, he començat fregint en oli unes tiretes de cansalada, un xic roses he posat ceba tendre i porro trinxats i els he deixat ofegar amb una mica de brandi, uns bocins de nyora (sense remullar i trinxada molt fina) i un petit grapadet d’herbes de Provença. Tot plegat ben sofregit he posat les patates a daus i unes escalunyes, pelades i senceres.  He deixat daurar un xic el conjunt abans de posar l’aigua, unes rodanxes de botifarra de faves i fer-ho coure fins que la patata ha estat cuita.  Al plat ho he acompanyat amb un ou dur i ha estat un plat únic suficient per avui.  Per beure el negre habitual de la D.O. Catalunya de Garnatxa i Samsó i a dormir, que vull començar el cap de setmana descansat i aviat.