La millor manera de començar el cap de setmana era encetar una de les ampolles, que em van regalar l’altre dia, un negre, Sumoll del 2009, fet al Baix Penedès, un vi fantàstic amb tota la personalitat que dona aquesta varietat que s’ha anat oblidant al nostre País i que ara per sort alguns cellers, com el d’aquests amics, estan recuperant, si els nostres vins han de tenir un futur gloriós ho serà per aquest tipus de vins, arrelats de sempre a casa nostre més que per altre cosa, els hem tingut sempre aquí i tenen una personalitat pròpia i diferent que els hi dona un valor inestimable. He gaudit del vi amb tota plenitud, acompanyat primer d’un mos de botifarra d’ou i uns bastonets per entretenir la gana i després acompanyant dignament el sopar (em sembla que he passat de mitja ampolla entusiasmat com estava del seu sabor).
Per sopar m’he fet escudella barrejada, que avui no tocava fer sopar per tots, l’he fet ben senzilla: ceba i api trinxats, a l’olla amb aigua, sal, oli del Bedorc i miso, uns bocins de botifarra i de cansalada per arrodonir i al cap de 15 minuts de bullir arròs i fideus com de costum. A taula el formatge ratllat per no perdre les bones costums, un parell de plats de sopa i una mandarina de postres i llest, avui no hi ha presa per anar a dormir, que demà no cal matinar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada