Hi havia dinar de família, aperitiu amb el que vaig fer ahir (ja vaig doblar les quantitats), més una mica de guacamole. De primer he fet unes llenties, cap de costella ben daurat, sofregit de all, ceba, porro, tomàquet concentrat, pebre vermell, fulla de llorer, amb una mica de brandi, en posar l’aigua: les llenties, pastanaga, api, espàrrecs verds, carxofes, tot tallat a bocins. Al cap de vint minuts patata i carbassó a daus i vint minuts més. De segon hi havia les galtes de vedella que vaig cuinar ahir la tarda . sofregit de ceba i porro amb un xic de tomàquet concentrat, ceps trossejats petits i ajudat amb Calvados, afegir la carn enfarinada i fregida (les galtes les havia desossat i partit pel mig, amb els ossos i les verdures habituals, havia preparat un brou), una bona dosi de Porto i el brou fosc preparat, i a fer xup-xup. Després de tot això venia la tanda de postres, formatge (Brie), macedònia de maduixots, els bunyols de quaresma de la Teresa i el pastis de formatge (també de la Tere), amb les espelmes perquè la Gemma bufés els seus 11 anys complerts dijous passat (la festa la farem al Bedorc el mes que ve, amb les seves amigues). Ningú s’ha queixat d’excés de menjar (ni tant sols el avis, que estaven al complert). Hem begut el blanc de la serra del Montmell i el rosat del Garraf, que també han estat perfectes amb l’àpat.
Es evident que tenia que sortir de casa després de tota aquesta disbauxa i he fet la primera copa amb la Jan i en Pep a La Vinya del Senyor, un parell de cerveses a la Barceloneta i de tornada a casa més cervesa en un parell de bars que posaven el Barça, patint fins al final com de costum per mor dels àrbitres. Sopar ràpid a casa amb la resta de les patates guisades de l’altre dia i una tassa de brou, que havia deixat coent abans de marxar, per tenir per la setmana.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada