divendres, 26 de novembre de 2010

25 aniversari de l’Associació Catalana d’Enòlegs.


Avui cap al tard, he anat als actes previstos per aquesta efemèrides, la convocatòria, era a unes conegudes caves d’Espiells.  De primer hi havia una visita a les instal·lacions, una estructura faraònica, immenses sales, i no solament les destinades a producció, si no per exemple un futur auditori de disseny irregular, les parets del qual son tines de vi.  En obert contrast passadissos estrets, com d’antic celler però de moderna estructura, sostres de volta catalana, enrajolats gaudinians, en fi tota una sèrie de detalls de disseny, que fan del lloc un espai sorprenent i majestuós a estones.  Els actes en si, la presentació de la nova plana web de l’entitat, la presencia i paraules de tots els expresidents de l’entitat i la presentació del llibre que recull l’historia de l’entitat.  Érem prop d’un centenar d’assistents i en acabar els actes oficials la cava ens convidava a un modest refrigeri, ¿modest? : des de xarrups  de una excel·lent crema de marisc, canapès de foie, d’embotits, d’anxoves, culleretes de tonyina i salmó, de bolets, de favetes, unes excel·lents croquetes i per acabar dolços i cafès, tot en una abundància que era com per portar la carmanyola i tenir llest l’esmorzar de demà.  Una trobada força agradable, doncs hi havia força companys que feia anys que no veia i ha estat un plaer tornar a xerrar amb ells.
En arribar al poble, directament al whisky amb gel per pair i ajudar a escriure tot això., i encara una estona de xerrameca amb els de sempre.