dilluns, 29 de novembre de 2010

Eleccions, cabell d’àngel i molta feina de cuina.


De bon matí a votar, que cal complir amb el País,  desprès he acabat el cabell d’àngel d’ahir, cal raspar amb una forquilla la carabassa ja bullida i freda, separant-ne les llavors i esprement-la be per treure l’aigua.  Posada en una cassola de terrissa amb la meitat del seu pes de sucre, raspadura de llimona i canyella l’he tinguda al foc baix, remenant sens treva per espai d’una hora.  Ha quedat força be i servirà per fer els pastissets de Tortosa.   Dinar encara al poble i a la tarda cap a BCN, he passat per l’Ascensor, on l’Angel m’ha passat material per cuinar pel tast de la Tastúlia de demà a l’Ateneu (a les 7,30 sala Pompeu Fabra).  Això he fet en arribar a casa, mentre també preparava el brou per la setmana, que encara bull i concentra sabors.
Sort que per sopar tenia un sobrant de l’escudella d’ahir al migdia, senzilla amb sofregit de porro, botifarra negre i blanca, mongetes ja cuites i els fideus i arròs habituals. Amb ella i un formatge de Berga que m’ha tret la Teresa, junt amb unes neules (Nadal s’acosta) cobertes de xocolata, he finit l’àpat, regat amb un negre jove de l’Empordà que he trobat a la nevera, i del que penso beure una darrera copa mentre em relaxo per anar a dormir.