dijous, 25 de novembre del 2010

Elogis del llibre CVINA i peix per sopar.


He rebut, per mitjà de la editorial Comanegra, felicitacions pel llibre de la cuina del vi, de part de Imma Pulido, periodista especialitzada en temes de vi. Molt agraït i encara mes per la ressenya del llibre que ha publicat a la seva pagina web, podeu consultar-la.  Es d’agrair la seva perfecta comprensió del llibre i el seu entusiasme.
Volia sopar lleuger, desprès dels estralls d’ahir i he preparat all i pebre de bacallà fresc.  En una cassola de suquet, he posat oli i dos alls sencers deixant-los daurar força i retirant-los abans que es cremessin.  He posat a continuació all tendre trinxat i nyora remullada i trossejada i ho he deixat rossejar un xic, abans d’afegir el fumet de peix que havia fet amb el cap del bacallà (simplement ofegar ceba i el cap en oli, afegint pebre vermell en tirar l’aigua, bullir 30 minuts).  He afegit patates tallades escairades, julivert i sal.  En ser cuites les patates he posat el peix a tacos grossos (salat i ruixat amb suc de llimona una estona abans), tan sols cal deixar-lo tres o quatre minuts, que quedi fort.  Expressament he fet el plat llarg de brou, per poder-me menjar de primer una sopa de pa, escaldada amb el brou.  Per beure un rosat de trepat, de la Conca, que tenia al boteller, que he refredat oportunament i que encara degusto en escriure això.   

1 comentari:

Imma Pulido ha dit...

Gràcies per tot Pere.
Aniré seguint els teus sopars per si m'inspiro.
El meu avui ha estat una crema de xampinyons amb laminats saltejats per sobre i una copa d'Atrium Merlot de Bodegues Torres.