dilluns, 22 de novembre de 2010

La cuina dels antics i savis mestres i una escudella diferent.


M’estic llegint un llibre per mi encantador, “La cuina de dos grans mestres” d’en Josep Lladonosa i Giró.  En Lladonosa parla en aquest llibre, com no, de la seva gran passió pel seu ofici: la cuina i recull dades, tècniques  i receptes dels seus dos grans mestres: Auguste Escoffier i Ignasi Domenech.  Dels llibres del primer, com diu es una llàstima que no s’hagin editat mai en català ni gairebé en castellà.  Tot al contrari del que passa amb el nostre ínclit  Domenech de qui s’han reeditat diverses vegades els mes importants i seria bo que algú reedites l’obra complerta.  M’ha agradat repassar aquestes receptes de la cuina antiga i de llarga elaboració que a cops em dona per preparar.
Potser inspirat per tot això com que era al poble i sopava sol, m’he preparat una escudella de macarrons.  He posat a l'olla un resta de brou, aigua i una bona cullerada de miso així com un raig de conyac tipus francès.  Hi he afegit unes fulles d’api i unes tiges de cebollí trinxades, una culleradeta de pasta d’anxoves, dues de concentrat de tomaquet i uns daus petits de pernil curat.  En arrencar el bull he tirat unes mandonguilles de carn de botifarra i al cap de 15 minuts he afegit els macarrons.  Abans de servir-ho, amb els macarrons ben cuits i refredat un parell de minuts he abocat tot remenant sense parar ou batut amb formatge ratllat, que ha donat consistència al brou.  Amb un parell de plats d’aquesta escudella i un vi negre del país ja he estat be.  Com que avui el cafè es tancat, aniré a veure en Xavi, per saber si ha collit gaires bolets aquest fi de setmana que he estat fora.