diumenge, 21 de novembre del 2010

Mes dades de les ratafies.


La trobada d’ahir, el concurs de ratafies, es va fer a Can Pericas, una bonica masia de Marata (Les Franqueses del Vallès), l’amo de la casa, en Jordi al igual que en Cesc i algun altre dels assistents son musics i formen part del grup de musica tradicional “Xo fred no val re”, la Gemma que feia de jurat es cantant d’un altre grup també de musica tradicional “De Calaix” i el seu company, va comentar que havia estat  al nostre poble El Bedorc, fa anys en un dinar que jo havia fet per un amic comú, en Joaquim, el que son les casualitats per que a mes va dir que recordava els meus articles de cuina, ja fa molts anys a la revista El Llamp.  Pel que fa a les Ratafies i pels que no ho sapigueu son begudes a base d’aiguardent (ja qui empra orujo o anís sec i dolç) on es maceren nous verdes i gran varietat d’herbes i especies (fins a 40 tipus diferents segons els puristes) la maceració cal fer-la en garrafes de vidre, posats a sol i serena varies setmanes.
Cap al tard he tornat al poble i com no, he anat a sopar al cafè, un entrepà de truita i el vi ja sabeu negre i amb sifó. El carajillet i cap a casa, que vull llegir una estona un llibre sobre cuiners que m’ha passat avui el meu pare, cap a dormir que demà cal matinar.