dilluns, 25 de juliol de 2011

Barcelona, melons i sopar de peix.


De nou a ciutat he mirat que explica Amades del dia d’avui, Sant Jaume, antuvi festa senyalada a BCN, ja que diu que es muntava una gran fira al carrer Ferran, entorn a la església de Sant Jaume, que estava on avui hi ha la plaça d’aquest nom, la fira era principalment de melons, ja que era costum obligada, de la burgesia barcelonina, menjar meló el dia d’avui, més tard s’escampà la fira fins a la Rambla, on hi havia gran nombre de parades de llibres vells, que atreien els intel·lectuals.  He sortit una estona a comprar quelcom per sopar i com sempre he acabat rondinant de l’exagerada presencia de gent al carrer, sempre hem passa igual, quan he estat uns dies al poble.
He preparat un rap amb patates, en la cassola fonda de ferro he muntat un bon sofregit de ceba, porro, all, tomàquet, julivert, tot posat a alhora i ben reduït, cap al final una mica de vi ranci i finalment patates escairades, uns tombs i ben cobert d’aigua a bullir deu o dotze minuts, he afegit llavors el rap a rodanxes força gruixudes i l’he deixat coure 6 o 7 minuts.  D‘entrant una mica de gaspatxo de pot, que a ciutat fa més calor que al Bedorc, on les nits son encara fredes, la Teresa ha continuat amb les seves verduretes, avui s’hi ha apuntat la Gemma.  I sense preses, que les vacances son per relaxar-se i demà no tinc feina fins a mig matí.