dissabte, 9 de juliol de 2011

Fruita de temporada, migdiada i sopar fresc.


Hem començat el matí anant a buscar prunes a casa d’en Salvador, que feia dies que ens insistia i és que la seva prunera ha fet aquest any una superproducció.  De compres a Sant Sadurní, verdures i fruites i en tornar cap el Bedorc, hem parat a S. Jaume Ses Oliveres a comprar préssecs a ca la Maria, que feia temps que no hi anàvem. Ja hem quedat que a partir d’ara hi anirem sovint, que tot just ha començat la temporada del préssec i es que jo durant l’any gairebé no tasto la fruita i en canvi a l’estiu, que la fruita és en saó i com aquell que diu la aconsegueixo recent collida i amb tot el seu sabor, m’encanta menjar-ne. A la tarda m'he quedat fregit i he dormit a gust una bona estona.
Per sopar he preparat un empedrat de llenties amb un toc oriental, que era per mi i per l’Arnau i l’Alba, que els hi agraden aquestes coses, la Tere ja sabeu, verduretes a la planxa seguint el seu règim.  He barrejat les llenties (que he comprat ja bullides) amb daus petits de ceba tendre, tomàquet, pebrot, cogombre, ho he amanit amb oli del Bedorc, sal i una mica de curry.   En una paella he posat oli i he ofegat ràpidament la part verda d’una ceba tendre i he posat desprès unes cues de llagostí, pelades i una bona cullereta de curry, ho he deixat saltejar un parell de minuts i ho he barrejat amb les llenties, ha quedat força interessant el plat.  He picat una mica de Gorgonzola, que he comprat a Cal Miqueló, per recomanació d’en Salvador i que era excel·lent, totalment al punt. Unes prunes del dematí, boníssimes, dolces i saboroses i algunes cireres que he comprat, ja les darreres de la temporada, molt madures, El vi de la Vall del Cinca (em sembla que ja os vaig dir que estava d’oferta al súper) i cap al Cafè, a fer les darreres copes a la fresca de la terrassa.