diumenge, 10 de juliol de 2011

De la D.O. Penedès, dinar de diumenge i sopar al Cafè.


Llegeixo a la Fura que han nombrat president de la D.O Penedès a en Josep Maria Albet, un dels pioners dels vins ecològics a casa nostra, felicitats!.  En el mateix article, es comenta la seva proposta de crear fins a cinc subdenominacions dintre de la D.O., ¡ja era hora!, una denominació tan amplia com el Penedès, per força ha de presentar una diversitat de vins molt ample i que identificades igual, no son una bona orientació per el consumidor.  L’hi desitjo molta sort en la seva gestió, sé que serà encertada, i convé en aquests temps que corren que hi hagin idees atrevides que contrarestin la crisi.
Hem fet dinar de diumenge, malgrat la calor, aperitiu, amanida de patata i xai al forn a la provençal (en una safata de forn poso ceba a tires, al damunt els talls de carn salpebrats, damunt els talls, unes rodanxes fines de tomàquet i per sobre, ben espolsat, una barreja de pa ratllat, all trinxat i herbes, que vaig variant, avui he posat alfàbrega i cebollí, a cops poso herbes seques (orenga, farigola...). Tot ben ruixat d’oli del Bedorc i cap el forn, primer foc a sota i desprès grill, que quedi ben torrat, acompanyat amb tomàquets del pati amanits amb sal i oli.  Es clar poca gana per sopar i he anat al Cafè, he imitat la Silvia i en Jordi i he demanat un bikini i una cervesa, carjillo i cap a casa que demà es dilluns i cal matinar (per poc temps, que s’acosten les vacances!).